14 Ekim 2009 Çarşamba

bodrumm bodrummm..



bu tekneyi Ela unutamıyor.. bende tabii!
o kadar mutlu oldu ki ben giremesemde, Ela teknenin durduğu her yerde denize girdi:)
iyi ki girmişsin bitanemmm..




işte burada da Sinem'le denize giriyor.. ben resim çekiyorumm..




Arielll :))


Bodrumda teyzemlerde kaldık..Ela, teyzemi, Ali dedesini ve Sinem'i çook seviyor..
Çok güzel iki hafta geçirdik Güllük'te.. Orada o kadar dinlemişim ki, İstanbul'a gelince kalabalık fazla geldi..ne yapsak..oralara mı gitsek yaşamak için!




tadı damağımızda kalan ada..



ada vapurunda bir minnie mouse var :)




bozcaada üzümleri..











rengigül'ün ( kaldığımız yer) dillere destan muazzam kahvaltısı..
masada bir tek kuş sütü eksikti!









ada sokakları..










rüzgar tribünleri ve Ela..










rengigül konukevi..









Arkadaşlarımız Derya ve Necmi İstanbul'a dönüyor..








Adada sadece iki gün kaldık bu yüzden tadı damağımızda kaldı..ama daha önce oraya gidenler iki gün yeter diyor :) tabii bilemeyiz belki biraz daha fazla kalsaydık yeter diyebilirdik..Denizi bu kadar soğuk ama bir o kadarda güzel olan başka bi yer var mı acaba? soğuk ötesi denizine Ela hep girdi..dedim ya tam bir deniz kızı :) ben elimi bile sokamazken o giriyor ve çıkmıyor! Blogun profilindeki resim orada çekildi..















Truvalı Ela :)



Bu ikinci ziyaretin fotoğrafı :) / Ayvalık dönüşü o kadar sevdiki tekrar gitmekistedi Ela..Cunda dönüşü tekrar gittik :)



Baksanıza ne kadar mutlu..




Bu ilk gidişimiz..yani Ayvalık dönüşü..Ela ilk kez bu kadar büyük bir at görüyor! ben truvayı ziyaret ettiğimde 7 yaşında falandım heralde..Ela ise sadece üç :)

tek başıma at bindim!



Evet inanaılır gibi değil..Ela tek başına at bindi! Bir gün deniz dönüşü binmek istedi ama ben ata en fazla 1 metre yaklaşabildiğim için Ela'ya kızım ben binemem, napıcaz diye sordum.. O da anne ben tek başıma binerim dedi ve bindi :)
İşte kanıtı.. cesur kız! benden daha cesur olduğu kesin.

biz bu yaz ( artık geçtiğimiz yaz oldu )


resimleri sırasıyla koyamadım ama işte cunda dönüşü gün batımı..



Taş kahvede güzel bir kız :)



havanın kötü olduğu, sahilde kimsenin kalmadığı bir gün..



taş kahve boş..ama şimdilik sonra değil oturmaya ayakta durmaya bile yer yok!



sonunda birisini bulup Ela ile birlikte fotoğrafımızı çektirdim :)




Cunda sokakları





..bu yaz bir değişiklik yapıp, hayatımda ilk kez evimden bu kadar uzun bir süre uzak kaldım.. Bunu birazda Ela için yaptım..iyi mi oldu bilemiyorum ( çünkü Ela hergün "baba gelsin" dedi) ama Ela doya doya denize girdi.. Önce Ayvalık'a gittik..1 aya yakın kayınvalidemle beraber tatil yaptık..hava kötü bile olsa, denize gidip hava alıp geri dönüyorduk..zaten bu sadece bir iki gün oldu.. Üstteki resimde Ela ile birlikte Cundadayız..Orası bir başka güzel zaten..taş kahve, sokaklar, balıkçılar. vs.. Bizim Cundaya gittiğimiz zamanlar saat 7 civarı olduğu için genelde sakin oluyordu..zaten tatilini sonuna doğru bayaa kalabalıklaştı ve çekilmez bir yer oldu! Yukarıdaki resimlerde taş kahvenin ne kadar boş olduğunu görebilirsiniz.. Cundadan eve dönüşte harika..gün batımını izlemek için yetişmeye çalışıyorduk ama bir türlü olmuyordu..ucundan kıyısından yakaladığımız gün batımı ekte..daha güzelleri var ama şimdiik bunu bulabildim.. Burada bitmedi tabiki..bu tatilin dönüşünde Emrah bizi almaya geldi..dönerken Çanakkale üzerinden geldik..ve Truvaya uğradık..Sonraki yazımda anlatıcam :)

Bu tatilde Ela tam bir balık kız oldu :)
































































geçen c.tesi ...


Ela Orçunlarda spor yaparken..


bu İpek'e giderken...



Burada ariel izliyorlar :)







Ne zamandır düşünüyordum..Ela acaba İpek'i özledi mi diye..çünkü uzun zaman oldu görüşmediler! En son mayıs sonu görüşebilmişlerdi..sonra Ela'nın ameliyatı, yaz tatili vs..araya girince zaman uzadı.
Neyse Özgeyle plan yaptık..vee geçen c.tesi buluşmaya karar verdik..Biz gittik..Önce ikiside birbirinden kaçtı..sonra güzel güzel oynadılar..tabii ipek'in odasının halini görmeniz lazımdı! Bak fotoğrafını çekmeyi unuttum.. Bizde güzel güzel kahvemizi içtik Özgeyle :)
ve sohbet ettik..ne mi konuştuk..okul tabiki..çocukların ilkokulu neresi olmalı konusu konuşuldu..ama hiç bitmeyen bir konu..kişiye, çocuğa, eğitime ve tabiki gelire bağlı değişen bir konu..neyse Ela ve İpek'in ayrılmaları zor oldu tabii..her ikisininde çokk uykusu geldi..Özellikle Ela feci durumdaydı..İpek ve Özge bizi eve kadar getirdiler..(zaten 5 dk'lık mesafedeyiz..)

Ela hemen yatağa girdi ve uyuması 1 saate yakın sürdü..ama akşam başka bir program olduğu için uyumazsa günü bitiremiyecekti..neyse 2 saat uyudu ve uyanınca Melike ve Orçunlara gittik..Kızım orada hiç olmadığı kadar sakin ve uyumluydu.. Playsatation oynadı, spor yaptı..vee o kadar yoruldu ki ertesi gün 10:30 a kadar uyudu..ne güzel değil mi?


Ela'ya not: Kızım bu gezmemizde bana biraz daha büyüdüğünü ispatladın..seni seviyorummm :)








12 Ekim 2009 Pazartesi

anne ödevime yaz lütfen...

Ela okulda yemek yemiycek..ve uyumak istemiyor diye :)
evet bir haftadır bunun mücadelesini veriyoruz.. okulda yemek yemiyor..yesede az yiyor..uyumak istemiyor..zaten hiç istemedi..ama uyumadığı zaman akşama dayanma kapasitesi azalıyor!
Aslında servis saat 9.00 civarı geldiği için evde kahvaltı yapıyordu ama bu sabah yapmak istemedi..okulda yerim dedi.. ama uyumak istemediğini sadece dinleneceğini söyledi..bu arada dinlenirken uykuya dalıyor zaten :))

Ela için ödev nedir: Okuldan hergün rapor geliyor..Ela ısrarla ona ödev diyor..anne ödevimde ne yazıyor oku diye..
Ben de arasıra bişey söylemek istersem, Ela aracılığıyla okula notlar yolluyorum..Ela'nın ödev olarak kast ettiği bu notlar :)