3 Eylül 2009 Perşembe

dün ve bugün

Dün : Ela her zamanki gibi akşam "ben okula gitmek istemiyorum..sıkıldım" diye uyudu..Sabah Emrah'la birlikte gittik okula..Hem Emrah daha önce okulu gezmemişti..öğretmeniyle tanıştı..çocukların yaptıkları sanat etkinliklerini inceledi..vs vs..Ela babasına okulu gezdirdi..Uyku odası, sınıfı, atölye, bahçe, diğer sınıflar falan.. buraya kadar iyiydik!! Asıl sorun Ela'ya hoşçakal derken oldu..beni bırakmadı..ağladı..hiç yapmadığı şeyleri yaptı.. bu arada öğrendim ki arada okulda anne gelsin diye ağlıyormuş :(
Neyse ilgisini okuldaki minik kaplumbağalara çektiklerinde..hoşçakal dedim..ve hızla çıktım!
Arkamdan ağladı tabiki.. (çalışan anneler bunu işe giderken yaşıyorlardır zaten ama böyle şeyleri ilk kez yaşadığım için, biraz vicdan azabı çekiyorum galiba)

hemen sonrasında susmuştur ama tüm gün keyifsiz geçmiş..Akşam ona okula gitmesi gerektiğini herkesin okula gittiğini.. buna alışması gerektiğini anlattım..

Bugün: Sabah güzel kalktı :) hazırlandı..ama bir saat kadar servisi bekledik! ( yeni servis şoförü başladığı için) Neyse Ela bugün mutlu gitti..sonra okulu aradım..gayet mutlu ve keyifli bir gün geçirmiş.. Yıldız parkına gitmişler..kocaman bir kaplumbağa görmüşler.. bu çok ilgisini çekmiş :)

Düşünüyorumda bu zamanları atlatınca ne kadar basit şeylere kafayı taktığımı anımsayacağım..ama elimde değil işte! olsa zaten relax biri olurum..fazla ince eliyorum..Daha önceden tuvalet alışkanlığı benim için çok büyük dertti..hatta kaç kez pes ettim..ama sonunda kendi istediği zaman bıraktı..şimdi ise okula alışma süreci..sonra da başka bişey çıkacak..
İşte bu şekilde hayat geçecek :))

1 Eylül 2009 Salı

okulda çizdiği ilk resim


Kırmızı renkteki: yavru ahtapotmuş
Sarı renkteki: üç yılan balığı ve annesi
Yeşil renkteki: yunus gibi bişey


okula gitmek istemiyorum..















Ela'nın uyumadan önceki mutlu hali!

Evet yine aynı yere geldik..yine gayet güzel bir akşam geçirdik ama uyku vakti gelince ben okula gitmek istemiyorum diye ağlamaya başladı Ela :( ..
Sıkılmışş..çok gitmiş..beş gitmiş ..artık gitmeyecekmiş!
Napıcaz bilemiyorum..Aslında Damla'yı hatırlıyorum da ( bundan 15 sene önce) ..daha vahim durumdaydı ve alıştı..alışmayan çocuk yoktur heralde..Biraz zaman ve sabır gerekiyor!




dün akşama kadar..

Aslında dün akşam eve geldiğinde çok mutluydu Ela..ama sonradan ben okula gitmek istemiyorum dedi..neden diye sorduğumda oynamaktan ve uyumaktan sıkıldığını söyledi!
Ben biraz bunu geçiştirdim açıkcası çünkü aa ne güzel alıştı okula derken geri dönüş yaşandı..Ama bu gayet normal bişeymiş! bunu biliyorum ama bilsemde kendimi düşünmekten alamıyorum..
Bu sabah saat 7.00 de kalktık beraber bir saat vakit geçirdik..giyindi, kitaplarını ( "külkedisi" ve "güneş ve rüzgar" ) aldı. Bu arada hergün okula külkedisi kitabı gidiyor :))
çantasını hazırladık ve beklemeye başladık.. Cep telefonum çalınca kapıya çıkıp servise biniyor.. Ama bugün telefon çalmadan biz gidelim dedi..vee gittik..bir de baktık ki yağmur yağmış ve Ela yazlık terliklerle gidiyor!! neyse daha vakit vardı..koşa koşa geri dönüp, ayakkabılarını giydi ve o sırada servis geldi ve gitti.. Yani bir taraftan gitmek istemiyor ama gidiyor!
Az önce öğretmeni ile konuştum..hala arada sırada beni soruyormuş..annem ne zaman gelecek diye :(
Sanırım alıştı demek için erken davranmışım..bu süreç biraz daha sürecek anlaşılan.

31 Ağustos 2009 Pazartesi

ikinci hafta birinci gün

Bu sabah Ela kendisi 7.30 da uyandı..Sabahları biraz erken kalkıp beraber yarım saat geçiriyoruz. Kitap okuyoruz, resim yapıyoruz, biraz ihlamur içip bekliyoruz. Bu şekilde okula daha iyi gidiyor..
Bugün sınıfları için isim düşünürken Ela "timsahlar" olsun istemiş ama oy birliğiyle "ahtapotlar" olmuşlar :)
..çok güzel bir gün geçirmiş..

hafta sonu etkinlikleri

Hafta sonu Ela ile birlikte bayaa yoğun geçti. Ela okula başladığı için midir bilmem ama dışarıda Ela'ya tahammül kat sayım artmış :) Cuma akşamı kızımla birlikte cezayir sokağında bir kafeye gidip nerdeyse 2 saat geçirdik..vee benim sinirlerim hoplamadı..tabii arkadaşlarımız vardı..Ve bir tanesinin de kızı olduğu için iki arkadaş beraber oynadılar..ne güzel değil mi?
Ertesi gün sultanahmete gittik! çok ama çok kalabalıktı..nerdeyse tüm istanbul oradaydı..Ela orada bile bizi üzmedi..canım kızım artık büyüyor musun acaba?

30 Ağustos 2009 Pazar

Ela'nın dilinden bazı kelimeler

Ela daha konuşmaya başlamadan önce bazı şeyler söylemeye başlamıştı..tüm çocuklar gibi :)

İşte aklımda kalanlar:

umme: anne
huu baba: baba / Ela ilk kez baba dedi :)
teytin: zeytin
hamam: tamam
ayçe:Sinem
koyamamam: koyabilir miyim
pop:top
mama fu: su
mammam: araba
omyom: balon
pakkınyo: patladı ( omyom pakkınyo)
agın:aldı
hipopom/upurta: yumurta


Bu arada unutmadan eklemek istiyorum.Ela süt emmeyi 13 aylıkken bıraktı!