28 Ağustos 2009 Cuma

bir hafta bitti..

nasıl olacak diye çok düşündüm..sabah nasıl kalkıp, servise binecek? uykudan nasıl uyanacak? hangi kıyafeti giyeceğine nasıl karar verecek?
bu bahsettiğim henüz 3,5 yaşındaki kız çocuğu :) bu yaşta başlayan ve asla bitmeyen ne giyicem..o olmadı bunu giydir telaşı!
neyse bunlar sonraki konular..öncelikle Ela okuluna alıştı gözüküyor :) ne mutlu.. Dün okulun psikoloğu Bihter Hanımla görüştük..Ela hakkında uzun uzun konuştuk.. O kadar rahatlattı ki beni.. Ela'nın parmak emme gibi bir problemi var..daha doğrusu bunu biz problem olarak görüyormuşuz.. hiçbir şekilde problem olarak görülmemesi gerektiğini anladım..Çünkü parmak emmede olayın nasıl başladığı önemliymiş..zamanı gelincede bırakıyormuş..bu kadar basit..
işte dün bir saatlik görüşme benim bayaa bir rahatlamamı sağladı..
okulla ilgili detaylı bilgileri yazacağım ama unutmadan ilk günle ilgili birşey aktarmak istiyorum..Ela'ya her gün günlük rapor veriliyor..neler yaptı, ne yedi, ne kadar uyudu vs.. ilk kez eline rapor alan Ela büyük bir sevinçle ..anne bak ödevim..bunu akşam babama göstericem diyordu :)
yani hemen ödev nedir öğrenmiş!! ilerde bıkacağı bişey onun için şimdi mutluluk kaynağı! ne kadar güzel, değil mi?

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ela bugün ilk kez okulda tüm gün kaldı :)

Evet..ilk kez..daha önce 2-3 saat kalıyordu ama okulda yemek vs..yedikten sonra ilk kez uykuya kaldı..sonra servise binip geldi..Tabii ben dayamayıp aradım okulu ne durumdasınız diye..saat 15.20 civarında bizimki yeni uyanmıştı! okulda fazla uyuduğu için akşam bayaa geç uyudu..neyse bu zamanla düzene girecektir heralde :)

25 Ağustos 2009 Salı

okulda ikinci günümüz..

Bugün düne göre daha keyifliydi.. Ela ilk kez okul servisine bindi :)
onun için ilk olan diğer şey ise okul arkadaşları ile geziye gitmesi! Kısada olsa bir saatliğine yıldız parkına gittiler..Sonra gelip yemek yendi..ve eve dönüş zamanı..sanırım yarın daha uzun bir gün olacak Ela için..

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Ela'nın yeni okulunda ilk günü..

Ela bugün yeni okuluna başladı..ilk gün çok fazla kalmadık..en mutlu olduğu anda eve döndük..okulunu sevdiğini söyledi..bakalım ilerki günlerde bizi neler bekliyor!